Palaksanaan sistem terminal kendaraan dumasar kana OBD sareng GPS

Kusabab kasalametan lalu lintas, kamacetan sareng masalah sanés anu paduli, sistem terminal kendaraan dumasar kana OBD sareng GPS didesain. Sistem ieu dirancang tina dua aspek, hiji nyaéta

Based on the OBD interface to collect real-time data of the vehicle during driving, the acquisition circuit is designed to connect with the OBD system of the car by using the EST527-minis car networking OBD module to read the real-time operating parameters of the car while driving, so that the car owner can pass this system More intuitively understand the real-time parameters of the vehicle, and have a more comprehensive understanding of the vehicle condition, thereby reducing potential safety hazards. The second is to realize the accurate positioning of the vehicle through the GPS module on the basis of obtaining the information of the vehicle, and use the DSRC technology to realize the real-time interaction of various information between the vehicles to ensure that the vehicle is in a safe driving state. By mounting the system on a real vehicle, testing the functions of each part of the entire terminal device, the expected goal was achieved.

GM-200

Kusabab tumuh gancangna kapamilikan mobil, sababaraha masalah lalu lintas anu disababkeun ku ieu parantos narik perhatian anu langkung seueur, sapertos kaamanan, perlindungan lingkungan, sareng kamacetan jalan.

Ngantosan. Tina sudut pandang kaamanan nyetir, penting pisan ngajaga jarak antara kendaraan sareng nyetir sacara ati-ati. Nyaho jarak antara kendaraan tiasa sacara efektif ngabéréskeun masalah sapertos kitu. Dina ngukur jarak antara kendaraan, téknologi pangukuran jarak ultrasonik mangrupikeun padika pangukuran jarak anu biasa dianggo, tapi kaayaan lingkungan pangukuran jarak na kawilang tinggi sareng akurasi henteu cekap. Lidar ayeuna mangrupikeun padika canggih dinamis. Hal ieu seuseueurna dianggo dina ékspérimén panilitian ilmiah luhur-tés sareng tés sapertos kendaraan anu teu dijalankeun. Éta mahal. Lidar Sipil biasana dianggo pikeun ngabalikeun pengukuran jarak dina 3m. Dua jinis sistem perawatan jarak ieu meryogikeun lingkungan operasi anu tinggi sareng biaya anu tinggi, sareng henteu tiasa nyumponan sarat sistem pangémutan jarak kaamanan pikeun kendaraan sipil biasa.

Ayeuna, sistem navigasi GPS anu dipasang dina kendaraan seueur dianggo kusabab kaunggulan akurasi posisi anu tinggi, béaya rendah, sareng panggunaan anu merenah. Ngukur jarak antara kendaraan ngalangkungan GPS parantos janten

Pikeun kanyataan. Téknologi komunikasi DSRC Internét tina Kandaraan parantos teras-terasan diterapkeun dina bidang transportasi anu cerdas dina sababaraha taun ka pengker, sareng éta tiasa sacara efektif diadegkeun antara kendaraan gancang-gancang.

Dina waktos anu sasarengan, supir ogé hoyong terang sababaraha data nalika prosés nyetir mobilna, supados sadar manajemén kendaraan langkung proaktif. Promosi téknologi OBD-II matak ngamudahkeun pikeun jalma pikeun kéngingkeun data ieu. Pangwangunan kontinyu tina téknologi Internét Kandaraan nyayogikeun platform pikeun integrasi sababaraha modul.

This system makes full use of the multi-mode fusion characteristics of the Internet of Vehicles platform, and designs a vehicle terminal system based on OBD and GPS. The system uses the comprehensive and fast characteristics of OBD to collect vehicle data, GPS technology positioning and ranging functions, and DSRC technology transmission The real-time nature of the data collects vehicle information and surrounding road information, filters, calculates, and distributes it through the processor to realize the information interaction between vehicles and roads. This article uses data splicing technology to effectively solve the fragmentation problem in the process of data collection and distribution, to ensure the correctness of data transmission, and to avoid the disadvantages of expensive distance measuring devices and high requirements for distance measuring conditions in the prior art, making vehicles in complex situations Accurate data information can still be obtained by downloading, which greatly improves the driving safety of the vehicle, and realizes that the various data of the car when the car is driving can be presented to the user in a simple and intuitive manner, which is convenient for the user to use.

200

1 Desain skéma sacara umum

Saatos analisis paménta anu komprehensif ngeunaan sistem, kerangka sistem anu lengkep dirancang, sapertos anu dipidangkeun dina Gambar 1. Sistem ieu dibagi kana tilu bagian: parangkat lunak sareng pakakas, anu munggaran

Bagéanna nyaéta mendesain modul koléksi pikeun sistem OBD dina mobil, ngalangkungan inpormasi real-time nalika prosés nyetir kendaraan bakal dicandak; bagian kadua modul anu ngagunakeun data GPS pikeun ngahontal interaksi inpormasi ngalangkungan DSRC; bagian katilu dumasar kana data anu dikumpulkeun Data anu didesain sacara visual, kalebet LED sareng alat sélulér, sahingga pangguna tiasa nyaluyukeun saluyu sareng kaayaan nyetir kendaraan.

1. 1 Sistem sacara gembleng struktur

Sistem ieu dumasarkeun kana desain sistem terminal OBD sareng GPS dina kapal. Sistem anu dipasang dina kandaraan kéngingkeun data nyetir real-time kendaraan sareng inpormasi status sababaraha modul wahana, ogé inpormasi data modul posisi GPS, sareng ngabagi data sareng kendaraan sanés ngalangkungan komunikasi jaringan kendaraan DSRC modul. akar

Itung jarak anu aman antara dua kendaraan dumasar kana kecepatan kandaraan sareng kecepatan udagan target. Dina waktos anu sami, ngitung jarak anu leres antara dua kendaraan ngalangkungan inpormasi GPS, nunjukkeun inpormasi jarak anu diala dina layar LED, sareng nangtoskeun naha jarak anu saéna nyaéta Upami éta kirang ti jarak kaamanan, supirna bakal diperingatkeun. Modul komunikasi Bluetooth dianggo salaku médium transmisi inpormasi antara terminal kendaraan sareng alat sélulér, sareng sirkuit dibagi sareng modul fungsional didesain.

DF

1.2 Skéma desain bagéan akuisisi data OBD

Sistem OBD asalna lahir pikeun ngawatesan émisi knalpot mobil. Kalayan kamekaran téknologi, wahana anu paling seueur dianggo

The diagnosis system is OBD-Ⅱ, and the most advanced OBD-Ⅲ has been able to enter the system ECU (computer) to read the fault code and related data, and use the small on-board communication system to convert the vehicle’s identity code, fault code and location Such information is automatically notified to the management department. Considering the current diagnostic interface chips on the market and comparing with other chips, we finally chose Est527_minis as the core of the hardware circuit design. At the same time, EST527 covers all mainstream automobile agreements and has strong applicability. Most models on the market can be used. The collected information is displayed on the LED display. Here, the HC-06 Bluetooth module is used as the transmission medium with the mobile device, and the communication distance is about 10m.

Logo mobil OBD1.3 Bagéan tina rencana desain pikeun ngukur jarak nyetir

Sakumaha dituduhkeun dina Gambar 4, bagian ieu kéngingkeun inpormasi posisi GPS tina wahana ngalangkungan modul posisi GPS [14], sareng kéngingkeun inpormasi sanés kalayan dibantosan ku modul komunikasi jaringan wahana DSRC.

Inpormasi posisi kendaraan diitung sareng jarak antara dua kendaraan ditampilkeun dina tampilan LED atanapi alat sélulér. Nalika jarakna kirang tina jarak anu aman anu disetél, modul alarm sareng lampu bakal ngingetkeun supir. Controller inti ARM dina sistem nganggo chip STM32F105RBT6, modul komunikasi jaringan wahana DSRC nganggo komponén MK5OBU-DSRC, modul posisi GPS nganggo komponén MK5OBU-GPS, tampilan LED nganggo tampilan mobil 14 inci, sareng sora na modul alarm lampu nganggo playback audio.

1.4 Desain bagian parangkat lunak

Bagian ieu ngembangkeun AP alat mobile pikeun platform Android, fokus kana pembagian fungsi modul, ngabentuk kerangka parangkat lunak anu jelas

Modul desain parangkat lunak biasana dibagi kana 5 bagian: modul tampilan dasbor kanggo inpormasi kagancangan mobil, modul tampilan daptar kanggo inpormasi kendaraan sacara umum, modul jasa peta, sareng modul Bluetooth pikeun nampi inpormasi sareng modul geser pikeun mintonkeun inpormasi dasar. Saatos ngahijikeun unggal bagian tina desain modul, sistem terminal kandaraan akhir didesain

2 System test

2.1 Lingkungan uji

Lingkungan uji dasar tina sistem ditingalikeun dina Tabel 1, teras dianggo persiapan sateuacan nyobian modul anu saluyu: pasang terminal on-board dina dua kendaraan sareng

Sambungkeun sareng antarmuka OBD-Ⅱ, parios catu daya unggal modul, sareng dina waktos anu sami mindahkeun inpormasi telepon pinter ka terminal wahana ngalangkungan Bluetooth dina jalan anu lempeng sakitar 1km panjangna, sareng dua kendaraan éta bakal dimimitian masing-masing pikeun mariksa kaayaan damel unggal modul sistem nalika nyetir. Ngalaksanakeun tés pikeun mastikeun stabilitas, kaaksaktianan sareng akurasi sistem.

2.2 Hasil tés

Sistem ieu milih kandaraan anu nyata pikeun uji sistem. Hasil tés nunjukkeun yén terminal anu dipasang dina kendaraan tiasa ngahijikeun sababaraha modul sareng lancar ngawujudkeun fungsi desain anu diarepkeun.

1) Dina hal pendataan, kadua kendaraan tiasa sacara akurat ningali inpormasi real-time kendaraan dina tampilan LED sareng alat sélulér, anu intuitif sareng merenah sapertos anu dicontokeun dina gambar.

7 ditampilkeun.

2) Dina hal pangukuran jarak nyetir, pikeun mastikeun akurasi jarak anu diukur, nalika kendaraan ngamimitian sareng lirén, jarak antara dua kendaraan diukur ku iteuk méteran.

Sangkan ngabandingkeun sareng data anu diukur ku GPS. Hal ieu biasana dibagi kana dua kelompok ékspérimén: 1) Kandaraan di payuneun cicing, sareng kendaraan di tukangna mimiti ngadeukeutan kendaraan di payun dina jarak 100m sareng lirén saatos ngahontal jarak anu tangtu; 2) Dua kendaraan dimimitian sakitar waktos anu sami sareng lirén saatos nyetir salami waktos.

Salami dua sét tés ékspérimén, sistem nganggo GPS ranging modul pikeun nyalira nyatet hubungan antara jarak antara dua kendaraan sareng waktos. Saatos sababaraha ukuran sareng nilai rata-rata, kapendak yén kasalahan antara GPS dugi sareng jarak anu saleresna aya dina 0,5 m. Nalika jarak kendaraan kirang ti 2m, kasalahan bakal naék. Éta nunjukkeun yén sistem ieu dina dasarna tiasa kéngingkeun inpormasi jarak antara kendaraan sacara akurat sareng gancang ku ngagunakeun sistem posisi GPS, sareng tiasa berinteraksi sareng inpormasi posisi antara dua kendaraan sacara real waktos ngalangkungan DSRC, supados ngingetkeun posisi relatif kendaraan. .

T7

3 Kacindekan

Roadragon has designed an on-vehicle terminal system for the Internet of Vehicles based on OBD and GPS. The terminal system mainly includes two parts. The first part is the vehicle real-time data acquisition module, and the second part is the calculation and warning of the safety distance between vehicles through DSRC and GPS. Features. The actual vehicle test results show that the various modules of the vehicle terminal system work normally, are reliable and practical, and can be used by most models on the market. While ensuring safe driving, the driver can also obtain real-time driving information of the vehicle and part of the information of the vehicle that is also equipped with the device, so that the owner can have a more comprehensive understanding of the car’s situation and travel more comfortably. Because the system is connected to the Internet of Vehicles platform, when the number of vehicles is large, it has high application value in vehicle driving behavior analysis, fleet management, and environmentally friendly driving based on vehicle big data.

G-M200-2

 


Waktos Post: Sep-18-2020